How to unlock the value of Digital patient follow-up?

november 16, 2021 time to read 2 min read
xray

Een whitepaper ontwikkeld door MSD, in samenwerkig met Deloitte & Harvard CBE

België heeft een enorm potentieel om patiënten op te volgen buiten de ziekenhuismuren. Toch wordt dit potentieel nog niet overal ten volle benut en zijn er nog belangrijke barrières te overwinnen alvorens de grote doorbraak van digitale gezondheidszorg in ons land plaatsvindt. De voordelen van digitale gezondheidsmonitoring zijn nochtans groot. Door patiënten vanop afstand digitaal te monitoren, krijgen zorgverleners, patiënten en de overheid toegang tot meer relevante gegevens. Met behulp van die gegevens kan ook de overheid evolueren naar een gezondheidszorg, die haar middelen zo efficiënt mogelijk besteedt. Dit zal uiteindelijk leiden tot een betere gezondheid van de gehele bevolking.

In deze whitepaper wordt uitvoerig de meerwaarde besproken voor de verschillende stakeholders; van patient tot arts, van ziekenhuispersoneel en ziekenhuisdirectie tot de overheid.
Daarnaast wordt een overzicht gegeven van een aantal beschikbare digitale tools voornamelijk binnen de oncologische setting en meer specifiek hoe deze oplossingen ondersteund en gefinancierd worden in verschillende regio’s op globaal niveau. Tevens wordt er ook ingegaan op de situatie in Belgie en de rol van MSD.

MSD wil een actieve rol opnemen om het bewustmakingsproces inzake digitale gezondheidsmonitoring mee te versnellen. Het doel is om deze whitepaper te gebruiken als instrument om gesprekken op gang te brengen met alle betrokken partijen. Zo wil MSD de digitalisering van de Belgische gezondheidszorg verder versterken.

unlock the value of digital patient follow-up

Andere categorieën