“Met directies en artsen naar oplossingen voor ziekenhuisfinanciering” (Eric Christiaens)

mei 4, 2021 time to read < 1 min read

Het zopas gepubliceerde Antaresrapport zette de discussie over de hervorming van onze ziekenhuisfinanciering weer op scherp. Mee namens de Belgische Vereniging voor Ziekenhuisdirecteuren (BVZD) geeft Eric Christiaens, CEO AZ Vesalius Tongeren, zijn mening over de pijnpunten en de prioriteiten in de verandering.

Eric Christiaens brengt in herinnering dat er al jaren sprake is van het ‘burning platform’ in de zorg met schrijnende rode cijfers, wat telkens ook weerkeert in de jaarlijkse MAHA-studie van Belfius. Het Antaresrapport kwam er in opdracht van de BVZD en het artsensyndicaat Bvas.   De ziekenhuisfinanciering kan niet bestaan als we niet met een deel van de artsenhonoraria rekening houden. Dat ook de artsen bijdragen in het verhaal, is niet onlogisch. Maar de manier waarop maakt dat we vandaag als opposanten tegenover elkaar staan, wat niet mag. Een goede ziekenhuiswerking berust op een vruchtbare kruisbestuiving tussen dynamische, ambitieuze artsen en een ziekenhuisdirectie die hun werk probeert te faciliteren.   De CEO AZ Vesalius Tongeren gaat ook in op het verwijt als zou de ziekenhuisadministratie te veel middelen opslokken.

Dit is een mededeling van de laboratoria MSD.
Dit nummer werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van MSD. De inhoud ervan weerspiegelt de opinie van de auteurs en niet noodzakelijk deze van MSD.

Andere categorieën