AI-maturiteitsindex in Belgische ziekenhuizen (Enquête)

februari 19, 2021 time to read 2 min read

Artificiële intelligentie (AI) vormt een belangrijke uitdaging voor de ontwikkeling van digitale gezondheid. AI is al aanwezig in de wereld van de gezondheidszorg en doet steeds meer zijn intrede in de ziekenhuisdiensten.

Maar hoe kijken de artsen, CEO’s, IT-directie en andere ziekenhuismanagers er tegenaan? Wat zijn hun verwachtingen en angsten? Hebben ze al AI-systemen in hun instellingen ingevoerd?

AI4BelgiumDe Specialist en De Belgische Vereniging van Ziekenhuisdirecteuren (BVZD) vragen uw medewerking om deze enquête in te vullen die loopt met de steun van EY.

Uw antwoorden zullen bijdragen tot een AI-barometer in Belgische ziekenhuizen. Deze barometer maakt een objectieve inventaris op. Hij biedt een perceptiesynthese van de behoeften en de wensen die de actoren in het veld naar voren brachten. De barometer zal een aanvulling vormen op wat AI4Belgium al ondernam. Zo zal hij een fundamentele en onontbeerlijke stap vormen om een strategie uit te werken en een actieplan op te zetten, specifiek gericht op de ontwikkeling van artificiële intelligentie in de gezondheidssector.

De resultaten zullen worden gepresenteerd tijdens een ophefmakend virtueel evenement waarop u wordt uitgenodigd. Elke respondent zal een uitnodiging en het volledige verslag van deze enquête ontvangen. Een samenvatting wordt gepubliceerd in een speciale uitgave van De Specialist en in MSD Hospital Connect.

> Vul hier de enquête in (https://nl.surveymonkey.com/r/YSX6HV9)

Van 15 tot 19 maart 2021 vindt de Belgische week van de kunstmatige intelligentie plaats.

Dit is een mededeling van de laboratoria MSD.
Dit nummer werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van MSD. De inhoud ervan weerspiegelt de opinie van de auteurs en niet noodzakelijk deze van MSD.

Andere categorieën